Forum Forum o telefonach Nec Strona Główna Forum o telefonach Nec
Na forum znajdziesz wszelkie informacje na temat telefonów nec
 
 POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Konfiguracja MMS w PLUS GSM

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o telefonach Nec Strona Główna -> MMS
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
administrator



Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 164

PostWysłany: Sro Lut 22, 2006 15:36    Temat postu: Konfiguracja MMS w PLUS GSM Odpowiedz z cytatem

Wiec tak wchodzimy do zakładki APN najlepiej sobie ustawic w 1 mms i w 2 GPRS ale to juz Wasz wybór.

Access point name : mms.plusgsm.pl
APN address: mms.plusgsm.pl

Gdy to ustawimy przechodzimy jeszcze do APN select no i wybierramy APN ktory ustawiliśmy,
Ale na tym nie koniec musimy jeszcze pogrszebać w ustawieniach wiadmości. Wchodzimy do Menu > Messages (2)> *** > Settings (5)> Multimedia Msg (3)>
WYbieramy MMS centre(4) wpisujemy:
http://mms.plusgsm.pl:8002
Potem wchodzimy do MMS Proxy(5) wpisujemy:
212.002.096.016:8080
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Reklama






Wysłany: Sro Lut 22, 2006 15:36    Temat postu:

Powrót do góry
Poniar
Początkujący


Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 17

PostWysłany: Wto Cze 13, 2006 15:56    Temat postu: MMS Odpowiedz z cytatem

Mam tak skonfigurowany telefon, poza tym jest na abonament, w poprzednim telefonie działały mmsy, a w Necu nie mogę ani wysłać ani odebrać....?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
administrator



Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 164

PostWysłany: Wto Cze 13, 2006 18:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak chcesz wysłąć musisz mieć włączone mms a jak cchesz odebrac to internet
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Poniar
Początkujący


Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 17

PostWysłany: Wto Cze 13, 2006 21:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tzn. że np. APN2 ma mieć wpisane mms.plusgsm.pl i tego włączam gdy chcę wysłać, a APN3 ma mieć wpisane www.plusgsm.pl i włączać do odbioru???
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Poniar
Początkujący


Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 17

PostWysłany: Wto Cze 13, 2006 21:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ustawiam do odbioru APN z www.plusgsm.pl i pojawia mi się okno po jakims czasie podczas próby odbioru: Unable to receive video or multimedia messages. An error occurred.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
administrator



Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 164

PostWysłany: Sro Cze 14, 2006 12:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może masz włączoną jakąś blokade
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Lily135
Gość


Dołączył: 18 Kwi 2020
Posty: 1

PostWysłany: Sob Kwi 18, 2020 10:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Thank you for riding along with our squad. I read it, and it shocked me so much. Easy pictures and bits to find good. Thanks for sharing with us. Keep sharing more.
The Dark Knight Rises Bane Coat
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Reklama






Wysłany: Sob Kwi 18, 2020 10:50    Temat postu:

Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o telefonach Nec Strona Główna -> MMS Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Forum o telefonach Nec  

To forum działa w systemie phorum.pl
Masz pomysł na forum? Załóż forum za darmo!
Forum narusza regulamin? Powiadom nas o tym!
Powered by Active24, phpBB © phpBB Group