Forum Forum o telefonach Nec Strona Główna Forum o telefonach Nec
Na forum znajdziesz wszelkie informacje na temat telefonów nec

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Bajka o NECach czyli druga strona medalu

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o telefonach Nec Strona Główna -> Telefon i akcesoria
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fEn0m3n
Początkujący

PostWysłany: Sob Mar 03, 2007 11:27    Temat postu: Bajka o NECach czyli druga strona medalu Odpowiedz z cytatem

Bajka o NECach czyli druga strone medalu.

Uprzedzam na początku że nie pisze tego posta żeby kogoś wkurzyć. Sam mam neca. Ma to być ostrzeżenie dla osób chcących kupić ten telefon.

Często ludzie pochopnie podejmują decyzje. Patrząc z klapkami na oczach widzą tylko 2 rzeczy - niską cene i dużo funkcji. Aby "dokładnie" zobaczyć co to za tel wchodzą na strony typu mgsm i myślą że co to tam przeczytają to cała prawda i tylko prawda i że zrobią dobry interes kupując neca. Sam kiedyś właśnie tak zrobiłem. Niestety się pomyliłem. Opisze tutaj wszystkie wady NECa.
1) Podstawowa i najgorsza sprawa - jest wielki.
2) Bardzo niszczy się i rysuje obudowa.
3)Wprawdzie posiada karty pamięci ale... tylko do 128mb i można używać jedynie Memory Stick Duo (wersje pro już nie).
4)Limit 1 pliku w telefonie/karcie pamięci to 5mb.
5)Bardzo słaba bateria.
6)Cholernie słaby zasięg w Polsce.
7)Trudna konfiguracja MMS/GPRS.
8)Częste bezpowodowe "śmierci" telefonów.
9)Również częsta wada "freez-screena" czyli zawieszania się podczas właczania telefonu.
10)Brak oficjalnego polskiego softu (ten z którym mamy do czynienia jest wadliwy i trzeba za niego zapłacić).
11)Podczas nieumiejętnego zdejmowania simlocka często w telefonie zostaje uszkodzony numer IMEI przez co nie możemy do nikogo zadzwonić.
12)Brak możliwości ustawienia MP3 jako dzwonka (tylko midi).
13)Brak możliwości wgrania gier przez USB. Trzeba sciągać wszystkie gry za pomocą telefonu z internetu.
14)e616 ma bluetoof ale można się nim łączyć tylko z orginalną słuchawką.

To by było na tyle wad. Jak widzicie jest ich o wiele więcej od zalet.

Ostatnio zmieniony przez fEn0m3n dnia Nie Mar 04, 2007 18:12, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Reklama

Wysłany: Sob Mar 03, 2007 11:27    Temat postu:

Powrót do góry
Bocor
Użytkownik forum

PostWysłany: Sob Mar 03, 2007 21:55    Temat postu: Re: Bajka o NECach czyli druga strona medalu Odpowiedz z cytatem

fEn0m3n napisał:

3)Wprawdzie posiada karty pamięci ale... tylko do 128mb i można używać jedynie Memory Stick Duo (wersje pro już nie).
5)Bardzo słaba bateria.
9)Również częsta wada "freez-screena" czyli zawieszania się podczas właczania telefonu.
10)Brak oficjalnego polskiego softu (ten z którym mamy do czynienia jest wadliwy i trzeba za niego zapłacić).
11)Podczas nieumiejętnego zdejmowania simlocka często w telefonie zostaje uszkodzony numer IMEI przez co nie możemy do nikogo zadzwonić.
13)Brak możliwości wgrania gier przez USB. Trzeba sciągać wszystkie gry za pomocą telefonu z internetu.

Odpowiedź na twojego posta...
1.Nie Wszyscy lubią małe Telefony... kwestia gustu... ja wole większy telefon niż mały... (we Wrocławiu mi ukradli telefon z kieszeni ze spodni dżinsowych... gdzie spodnie noszę przylegające a nie szerokie typu skate... nie wiem jak to zrobili... Neutral ale wyjęli...) tak więc... niektórzy widzą w wielkości dużego telefonu ZALETĘ... Smile
2.Niszczy bo jest duży fakt... ale tak samo niektórym to nie przeszkadza...
3.Ważne ze obsługuje jakiekolwiek karty... przykład: V3 fajny kom ma mp3 ale co z tego ? 5MB... to go dyskwalifikuje z góry NECa ;-]
4.Mamy MP3 około 14MB kompresujemy na WMA problem rozwiązany mamy ta samą piosenkę tyle ze słabszej jakości... ale co z tego na telefonie i tak różnicy nie widać... Wink
5.Moja trzymała około 4-5 dni to nie tak mało... mam też SE i trzyma max 2 dni... to jest słaba bateria...
6.Nie Narzekam...
7.Zależy dla kogo... ja tam nie miałem problemów z konfiguracją...
8.Może TAK A Może NIE. Nie mam zdania na ten temat mój sie kreci cały czas...
9.To nie wada to błąd przy ściąganiu sima i nieumiejętne wgrywanie softu... można tą wadą obciążyć sklep lub serwis który sie tego podoją...
10.Po co PL menu ? ANG nie jest trudny... a i tak wszystkie komy są takie same... Wink
11."Podczas nieumiejętnego zdejmowania sim locka" właśnie NIEUMIEJĘTNEGO !!! Tu nie trzeba nic mówić...
12.Zgadzam się Smile TO JEST WADA
13.Są strony gdzie za gry się nie płaci... trzeba odpowiednio poszukać...

No to by było na tyle... Myślę że to co powiedziałeś i nazwałeś WADY to nie do końca prawda...

Pozdrawiam...
Powrót do góry
fEn0m3n
Początkujący

PostWysłany: Nie Mar 04, 2007 18:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hahahaha jak komuś może podobać się to że niszczy mu się telefon???
V3 to zły przykład bo swoimi rozmiarami i popularnością bije neca na głowe. Lepszy przykład to np motorola e398.
Porównywać jakość WMA z MP3 to tak jakby porównywać Mercedesa z Maluchem.
A ja narzekam na zasięg i dlatego chce sprzedać NECa.
Ty nie ale widze jak chociażby na stronach mobile.inspiracja full ludzi prosi żeby powiedzieć im jak skonfigurować MMS w NECu.
Ale zwykły Kowalski pomyśli że tel się skaszanił bo jest kiepski. Nie będzie wiedział że to wina serwisu.
Za gry się nie płaci... ale za połączenie z netem już tak.
Bocor
Użytkownik forum

PostWysłany: Nie Mar 04, 2007 20:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fEn0m3n napisał:
Hahahaha jak komuś może podobać się to że niszczy mu się telefon???
V3 to zły przykład bo swoimi rozmiarami i popularnością bije neca na głowe. Lepszy przykład to np motorola e398.
Porównywać jakość WMA z MP3 to tak jakby porównywać Mercedesa z Maluchem.
A ja narzekam na zasięg i dlatego chce sprzedać NECa.
Ty nie ale widze jak chociażby na stronach mobile.inspiracja full ludzi prosi żeby powiedzieć im jak skonfigurować MMS w NECu.
Ale zwykły Kowalski pomyśli że tel się skaszanił bo jest kiepski. Nie będzie wiedział że to wina serwisu.
Za gry się nie płaci... ale za połączenie z netem już tak.

nie podoba sie to ze niszczy po prostu jestem ignorant i telefon ma dla mnie dzwonić a nie wyglądać... kolejna sprawa na komórce jak już pisałem WMA a MP3 nie ma dużej różnicy... w wręcz minimalna... jak dobrze pomyślisz to ERA TAK TAK za 500 kb płacisz 70 gr... za to ściągniesz do NECa tyle gier i aplikacji ze ci sie nie pomieści... Smile
Powrót do góry
fEn0m3n
Początkujący

PostWysłany: Pon Mar 05, 2007 09:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma dużej różnicy!? Chyba śmieszny jesteś
Bocor
Użytkownik forum

PostWysłany: Czw Kwi 26, 2007 22:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fEn0m3n napisał:
Nie ma dużej różnicy!? Chyba śmieszny jesteś

wiec przedstaw mi jaka ma... ? jaka jest roznica miedzy wma a mp3 na telefonie i gownianych sluchawkach... ? bo tylko takie w pl znajdziesz... ?hmm ciekawe...
Powrót do góry
piwko2006
Coś tu już napisał

PostWysłany: Czw Maj 03, 2007 10:45    Temat postu: Re: Bajka o NECach czyli druga strona medalu Odpowiedz z cytatem

fEn0m3n napisał:
Bajka o NECach czyli druga strone medalu.

Uprzedzam na początku że nie pisze tego posta żeby kogoś wkurzyć. Sam mam neca. Ma to być ostrzeżenie dla osób chcących kupić ten telefon.

Często ludzie pochopnie podejmują decyzje. Patrząc z klapkami na oczach widzą tylko 2 rzeczy - niską cene i dużo funkcji. Aby "dokładnie" zobaczyć co to za tel wchodzą na strony typu mgsm i myślą że co to tam przeczytają to cała prawda i tylko prawda i że zrobią dobry interes kupując neca. Sam kiedyś właśnie tak zrobiłem. Niestety się pomyliłem. Opisze tutaj wszystkie wady NECa.
5)Bardzo słaba bateria.
14)e616 ma bluetoof ale można się nim łączyć tylko z orginalną słuchawką.

To by było na tyle wad. Jak widzicie jest ich o wiele więcej od zalet.

No to teraz moja kolej Twisted Evil

1) Motorola V3 jest podobnych rozmiarów tylko tyle że jest cieńsza
2) Telefon to nie " jajko " to że się niszczy i zużywa to normalne, a mój e616V ma rok i jakoś tragedii nie ma
4) Telefon nie ma limitu 5 mega na plik tylko File Transfer !!
Jak kopiujesz za pomocą czytnika to możesz nawet jednym plikiem całą kartę zapełnić
5) Czy ja wiem ?? Faktycznie idealnie nie jest ale są gorsze przypadki np. siemens c65 mi trzymał 12 godzin na oryginalnej baterii , a kumplowi nowa max 2 dni. Jak masz 1800mAh włożoną to do tygodnia jesteś w stanie dojechać
6) Ja mam prawie cały czas pełny, a mieszkam na wsi.....
7) Mi to zajęło 5 minut i była to czynność bardzo prosta
Cool Jak na razie miałem e313 i e616V i żaden nie " padł " bez powodu
9) To zależy od softu. W e313 działo się mi tak na kartach Era i niektórych plusa. Był tam stary soft SV15. Teraz mam SV17 w e616V i jest w porządku
10) Z obsługą menu każdy sobie poradzi , nawet bardzo małe podstawy wystarczą
11) Zdejmowaniem simlocka się nie zmienia IMEI. To występuje wylko przy flashowaniu czyli zmianie softu

Większość wad chyba wynika z tego że masz jakiegoś "pechowego" softa bo u mnie zawiechy w ogóle nie występują.
Gdyby Nec był lipny to nie zmienił bym e313 na e616V. A zrobiłem to ponieważ e616V lepiej wygląda od e313.

pozdrawiam

Pozdro dla wszystkich NEC-owców.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Czw Maj 03, 2007 10:45    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o telefonach Nec Strona Główna -> Telefon i akcesoria Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: